Hur fungerar räntan?

Hej

Om jag handlar med kortet och maxar det till 100 000 och sedan betalar tillbaka hela beloppet dag 55. Betalar jag någon ränta då?

Kommentarer

 • Hej Efrem,

  Det beror på när köpet är gjort och vilket brytdatum du har.

  För att skulden inte ska bli räntebärande behöver hela beloppet på fakturan betalas till förfallodatum. Dagen efter förfallodatum kommer eventuell återstående skuld att bli räntebärande.

  Klicka HÄR för att läsa mer om den räntefria perioden.

  Vi önskar dig en trevlig eftermiddag!
  Alexandra
 • Hej

  Har ni något räkneexempel?

  Om jag handlar för 10 000 om dagen från den förste till den tionde, när måste hela beloppet vara tillbaka hos er för att slippa ränta?

  Vad är det som bestämmer brytdatumet?
  Efrem
 • Hej igen,

  Som exempel kan vi använda 7:e som brytdatum. Detta innebär att alla transaktioner gjorda innan den 7:e kommer komma på fakturan samma månad och ska betalas senast den sista varje månad.

  Om du utnyttar 10 000 kronor varje dag från den 1:a till den 10:e kommer 60 000 kronor hamna på första fakturan. Dessa 60 000 kronor ska betalas till den sista. Om du betalar 50 000 till förfallodatum kommer resterande 10 000 kronor bli räntebärande. Dessa kommer också hamna på nästa faktura. På den fakturan kommer då ha 50 000 kronor som totala belopp (dock endast 10 000 som räntebärande). Om du betalar hela 50 000 kronor till nästa förfallodatum kommer då hela skulden och nollas och inget är längre räntebärande.

  Hoppas att det blev tydligt!
  Alexandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.